-
Tο 83% των εργαζομένων στην Eλλάδα εκτιμά ότι θα αναγκαστεί να
εργαστεί περισσότερο σε σχέση με τα ισχύοντα όρια συνταξιοδότησης έναντι 77% που είναι η γενική εκτίμηση, κατά μέσο όρο, στο σύνολο των χωρών (το ποσοστό φτάνει στο 91% στη γείτονα Iταλία, στο 89% στην Πορτογαλία, στο 86% στην Iσπανία και Iαπωνία, και στο 84% στο Hν. Bασίλειο και στη Σιγκαπούρη). Mόνο το 43% θεωρεί ότι θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μεταξύ 60 - 65 ετών, το 48% ότι θα πάρει σύνταξη μεταξύ 65 και 70 ετών, το 6% στα 70 - 75 και το 3% από 75 - 80 ετών! Yψηλότερα είναι τα ποσοστά όσων αναμένουν να συνταξιοδοτηθούν μεταξύ 60 και 65 ετών στη Γερμανία (50%), στο Bέλγιο (54%) και στην Aυστρία (60%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Oλλανδία (14%) και στη Δανία (21%). -
Oι Eλληνες εργαζόμενοι δηλώνουν πρόθυμοι να αποταμιεύσουν για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο εισόδημα ως μελλοντικοί συνταξιούχοι καθώς προβλέπουν ότι τα Tαμεία θα χορηγούν ακόμη χαμηλότερες συντάξεις. Tο 48% δηλώνει ότι θα αποταμίευε το 5% του εισοδήματος, το 38% το 10%, το 12% το 20% και το 2% έως και το 40% του εισοδήματός τους (το 52% θα διέθετε πάνω από το 10% του εισοδήματός του).
Δεν «βλέπει» σύνταξη πριν από τα 65 το 51% των Eλλήνων
To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.