ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: Με δενδροφύτευση στον Ογκολογικό Ξενώνα "ΕΛΠΙΔΑ" τίμησαν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τα μέλη του ΕΚΠ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον πραγματοποίησε σήμερα δενδροφύτευση καρποφόρων δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών Η ΕΛΠΙΔΑ, στη Λεωφόρο Ιπποκράτους, Πλησίον Πανεπιστημίου.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ που η κλιματική αλλαγή άκρως ανησυχητικά μεταβάλει τις λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία και η σπουδαιότητα της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» τίθεται επιτακτική προτεραιότητα. Χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου να αναπτυχθεί η κουλτούρα και η περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση, που θα ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του παιδιού στο σχολείο.
Η λήψη κεντρικών αποφάσεων και μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα πιο ανθρώπινη, δημιουργώντας περισσότερους χώρους πρασίνου και διαχωρίζοντας τα απορρίμματα αποτελεσματικά, καθώς και η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η εφαρμογή τη Νομοθεσίας χωρίς διακρίσεις στους παραβάτες, αποτελούν τη βάση για την αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτικών κοινωνιών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΕΒ - Παπαλεξόπουλος: Δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Πρόεδρος του ΔΣ

Ο κ. Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ανακοίνωσαν …