[Euro2day]: Bundesbank: Με 1,7% θα «τρέξει» φέτος η γερμανική οικονομία

Bundesbank: «Βλέπει» αύξηση 1,7% του ΑΕΠ φέτος - Στο 0,5% ο πληθωρισμός

Σημαντική αύξηση της πρόβλεψης της Bundesbank για την γερμανική οικονομία φέτος, ενώ μειώνει την εκτίμησή της για τον πληθωρισμό.
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας τόσο για φέτος όσο και για το 2016 προχώρησε η Bundesbank, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι επωφελούνται της ισχυρής αγοράς εργασίας και των σημαντικών αυξήσεων στους μισθούς.
Στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της η Bundesbank αναμένει αύξηση της γερμανικής οικονομίας κατά 1,7% φέτος έναντι του 1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Η εκτίμηση αυτή είναι κατά τι χαμηλότερη από την πρόβλεψη της κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% φέτος.
Για το 2016 η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αυξάνει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο 1,8% από 1,6% προηγουμένως, ενώ για το 2017 αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 1,5%.

Ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 0,5% το 2015, κατά 1,8% το 2016 και κατά 2,2% το 2017, έναντι του 1,1% και 1,8% που ήταν οι προηγούμενες προβλέψεις για το 2015 και 2016 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, «ο βασικός παράγοντας πίσω από την υποτονική πρόβλεψη για τον πληθωρισμό είναι η μεγάλη πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου».
Κατά τον ίδιο, αν και το ξένο εμπόριο περιορίζεται λόγω της επιβράδυνσης της δυναμικής της παγκόσμιας ανάπτυξης, ωστόσο η αποδυνάμωση του ευρώ και η ενίσχυση της ανάκαμψης της ευρωζώνης παρέχουν κάποια στήριξη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …