ΣΤΟ ILO Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

PHOTO ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΑΙ ΡΑΙΝΤΕΡ
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε χθες συνάντηση στη Γενεύη με τον επικεφαλής του ILO Γκάι Ράιντερ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ζητώντας για ακόμα μία φορά τη στήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της Συνομοσπονδίας και των Ελλήνων εργαζομένων.

Αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων που εξέδωσε το ILO τον Οκτώβρη του 2014, αποτέλεσμα τριμερούς συνάντησης εργαζομένων – εργοδοτών – κυβέρνησης, το οποίο δικαίωνε τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, τονίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει ως έχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ILO έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονίων όπως η καταστρατήγηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αντίκεινται σε διεθνείς συμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάγια θέση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας αποτελεί το γεγονός ότι ο τριμερής διάλογος και η διαβούλευση πρέπει να προηγούνται πριν από κάθε νομοθέτημα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …