Χάνουν τις αποζημιώσεις εργαζόμενοι – αλλάζει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

Χάνουν τις αποζημιώσεις εργαζόμενοι – αλλάζει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας
Κίνδυνο να χαθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται, διατρέχουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης.
Μια αλλαγή που προβλέπει η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές και η οποία αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το Πτωχευτικό Δίκαιο, που έχουν θεσπίσει τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη χορήγηση των αποζημιώσεων.
Ουσιαστικά, εάν γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση θα προκληθεί ανατροπή σε ένα δικονομικό κεκτημένο των εργαζομένων. Ουσιαστικά, παραμένουν στην πρώτη θέση των απαιτήσεων οι μισθοί των εργαζομένων και οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στην περίπτωση που ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης υπό πτώχευση. Εν συνεχεία όμως, από τα όποια περιουσιακά στοιχεία έχουν απομείνει αντί να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, προτείνεται το 70% να πηγαίνει στους πιστωτές της επιχείρησης, δηλαδή στις τράπεζες. Έτσι, απομένει μόνο ένα 30% για να καταλήξει στους εργαζόμενους, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …