Μετά τις καταγγελίες, οι υποσχέσεις για το φαινόμενο με τις αποκλειστικές νοσοκόμες - "μαϊμού"

Σύσκεψη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου
Οι καταγγελίες και η αναστάτωση που προκάλεσαν, έφεραν τη σύσκεψη!
Συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με τον Διοικητή των Νοσοκομειακών μονάδων ( Βενιζέλειο – ΠΑΓΝΗ), Νίκο Χαριτάκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με θέμα τις συνθήκες εργασίας των πτυχιούχων αποκλειστικών νοσηλευτών των νοσοκομειακών ιδρυμάτων του νομού.
Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία, παράνομα κυκλώματα «λυμαίνονται» το χώρο, ο κ. Χαριτάκης δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος άμεσα  και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος με σκοπό τη διασφάλιση των παροχών νοσοκομειακής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και την ασφάλεια των εν λόγω εργαζομένων .

Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν και  απασχολούν τον κλάδο είναι:
-Η πάταξη της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας, αφού οι γυναίκες που εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής και την απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας αρχής καθώς και  βιβλιάριο υγείας, δεν επιτρέπεται να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του  νοσοκομείου και δεν μπορούν να προμηθευτούν το βιβλιάριο παροχής υπηρεσιών από τον αρμόδιο Ασφαλιστικό φορέα ( ΙΚΑ ) για την ασφάλιση τους.
-Στην όλη κατάσταση, δεν μπορούν να παραβλεφθούν και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  και έχουν βέβαια να κάνουν με τους κανόνες υγείας και υγιεινής, αφού οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τον ρόλο της αποκλειστικής νοσοκόμας, εφόσον δεν έχουν την σχετική άδεια, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν υποβληθεί και στις απαιτούμενες εξετάσεις και σε ελέγχους από τους οποίους αναγκαστικά περνά μια νομίμως ασκούσα το επάγγελμα.
-Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες και οι  εργαζόμενοι στον κλάδο, προστίθενται και τα φαινόμενα βίας, καθώς εμπλέκονται παράνομα  «διακινητές»  αποκλειστικών νοσοκόμων  ιδιαίτερος υπηκόων  άλλων χωρών.
Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: "τα δυσχερή οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών έχουν συμβάλλει στις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας, τα οποία θα έπρεπε να παρέχουν από μόνα τους όλες αυτές τις υπηρεσίες, έτσι ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζονται αποκλειστική φροντίδα.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την όλη κατάσταση, που, αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν πρόκειται να σταματήσει.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους, ενώ προτίθεται να θέση στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού ασφαλείας των Νοσοκομείων, που μετά από την πρόσφατη μετάθεση δύο ειδικών φρουρών από το Βενιζέλειο νοσοκομείο αποδυναμώθηκε".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …