Η ΓΣΕΕ ζητά απο τον Σκουρλέτη ρύθμιση για να μην χαθούν επιδόματα και άδειες των εργαζομένων

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε νωρίτερα η ΓΣΕΕ, ζητώντας να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να κατοχυρώσει την ισχύ της σημερινής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
Οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να αναληφθούν, σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, «μέχρι την ψήφιση του νόμου για το εργασιακό, συμπεριλαμβανομένου ενός εύλογου χρόνου για τη συλλογική διαπραγμάτευση, που θα ακολουθήσει, προκειμένου να συναφθεί νέα ΕΓΣΣΕ». Η επιστολή εστάλη ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ επειδή στο τέλος του μήνα εκπνέει η νομοθετική παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2014 και δεν έχει αποκατασταθεί ο νόμος για τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι από την ΕΓΣΣΕ εξαρτάται η χορήγηση του επιδόματος γάμου, καθώς και μιας σειράς από άδειες (μητρότητας, σπουδών και μειωμένων ωραρίων)
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε επίσης την άμεση σύγκλιση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας για προγραμματισμό δράσης, σε σχέση πάντα με το αποτέλεσμα της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά …