ΠΑΤΡΑ: Απλήρωτοι ξανά οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα "Μέριμνα"

Πάτρα:  Ποιος θα μεριμνήσει για τη Μέριμνα; Ξανά sos από το Κέντρο και νέα αβεβαιότητα για τη συνέχιση λειτουργίας του Σύσκεψη σήμερα για τα ασφυκτικά οικονομικάΑπλήρωτοι είναι οι 50 εργαζόμενοι του ιδρύματος "ΜΕΡΙΜΝΑ" στην Πάτρα, τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές σε προμηθευτές και δημόσιο και για μια ακόμα φορά αδυναμία προγραμματισμού και αβεβαιότητα για την περαιτέρω λειτουργία του. 
Μέχρι στιγμής το ίδρυμα δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση και η διαδικασία για να τη λάβουν, μέσω της Περιφέρειας, ξεκίνησε μόλις προχθές, ενώ όπως επισημαίνεται, ότι αυτή θα είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που ήταν 100.000 ευρώ ετησίως.
Αυτή τη στιγμή το προσωπικό έχει να πληρωθεί τρεις μήνες ενώ προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι αναζήτησαν «δανεικά» προ ημερών για να πάνε τα παιδιά εκδρομή, καθώς είναι απαραίτητο όπως εξηγεί να βγαίνουν έξω ενώ σκέφτονται να τα πάνε στο γήπεδο ή σε άλλες δραστηριότητες γιατί δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο.
Την ίδια ώρα προσθέτει ότι το Κέντρο λειτουργεί κέντρο διημέρευσης το οποίο δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην δίνονται ούτε γι αυτό χρήματα.
 
Για τους ανωτέρω λόγους ομόφωνα αποφασίστηκε η άμεση διοργάνωση κοινής σύσκεψης όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα (βουλευτές Νομού, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πατρέων κ.α.),  έτσι ώστε ο καθένας να επωμισθεί τις ευθύνες του και να εξευρεθεί άμεση λύση.
Προκειμένου να δοθεί ευχέρεια παρουσίας σε όλους η σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Ιδρύματος στο Άλσος Γηροκομείου».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …