Το ΤΑΙΠΕΔ μπλοκάρει κρίσιμες αποφάσεις για εργαζόμενους και διοίκηση στον ΟΛΠ

Σοβαρή εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση της αλλαγής της διοίκησης του ΟΛΠ μετά τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου του δ.σ. Γιώργου Ανωμερίτη, καθώς η προγραμματισμένη για την Πέμπτη σύσκεψη του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί και να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΟΛΠ αλλά και τα μέλη του δ.σ., δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ματαίωση της σύσκεψης έγινε λόγω διαφωνιών που υπήρχαν στα προτεινόμενα πρόσωπα. 

Εξέλιξη, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 13 Ιουνίου και στην οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί το νέο δ.σ. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε e-mail στη διοίκηση του ΟΛΠ και ζητά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι και μάλιστα τη μεταφέρει από την αίθουσα του ΟΛΠ που γινόταν πάντα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας(Athens Plaza).
Η διοίκηση του ΟΛΠ, όμως έλαβε και ένα δεύτερο e-mail με το οποίο ο βασικός μέτοχος ζητούσε να αφαιρεθεί από τα αυριανά θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ που συγκαλεί ο Γ.Ανωμερίτης το θέμα της ανανέωσης της ΣΣΕ των εργαζομένων, η οποία έχει λήξει και η μετενέργεια λήγει στις 8 Ιουλίου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα, λόγω της έλευσης του νέου επενδυτή. Υποστηρικτής στην πρωτοβουλία του Γ.Ανωμερίτη να συζητηθεί αύριο Παρασκευή το θέμα της ανανέωσης της ΣΣΕ ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Επιχείρημα του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι δεν μπορεί να υπογραφεί διετής σύμβαση καθώς αυτή θα δεσμεύει το νέο αγοραστή.
Πάντως, συνεργάτες του Θ. Δρίτσα σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις ανέφεραν ότι η ανανέωση για δυο ακόμα χρόνια με τους ίδιους όρους της ΣΣΕ του ΟΛΠ με τους εργαζόμενους πρέπει να υπογραφεί αμέσως και επίσης διευκρίνιζαν ότι οι διαδικασίες για την πρόταση αναφορικά με τη σύνθεση του δ.σ. του ΟΛΠ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Επεσήμαναν δε με έμφαση ότι τα δυο αυτά ζητήματα δεν πρέπει να συσχετίζονται.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και μάλιστα αύριο πιθανότατα θα συνεδριάσει έκτακτα το δ.σ. της ΟΜΥΛΕ προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους. Σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρεται οτι «ο δρόμος που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ είναι ολισθηρός. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές μεθοδεύσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, διαφορετικά θα φέρει ακέραιη την ευθύνη». Τονίζουν ακόμα οτι «η μεθοδευμένη αναβολή της ΓΣ των μετόχων και η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν θα τους γλιτώσει από την αγανάκτηση των εργαζομένων».  
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …