Πάτρα: Απλήρωτοι ακόμα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

"Παρά τις εκάστοτε επικοινωνιακού χαρακτήρα κυβερνητικές εξαγγελίες, οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, συνεπώς και στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ του 2015, τις αργίες-νύκτες που υποχρεωτικά μας επιβάλλεται να εργαζόμαστε για την 24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου", αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
"Γι΄ αυτό το πρόβλημα, αξίζει να επισημάνουμε, ότι μετά από μια εξάμηνη καθυστέρηση, γεγονός πρωτόγνωρο και ανεπίτρεπτο, εκδόθηκε επιτέλους η απαραίτητη για να ανοίξει ο δρόμος της καταβολής αυτών των οφειλόμενων, σχετική Υπουργική απόφαση, για την οποία επισημαίνουμε ότι δυστυχώς, αν και αυτονόητη υποχρέωση των αρμοδίων, χρειάστηκαν αρκετές πιέσεις-παρεμβάσεις ακόμη και κινητοποιήσεις.

Δυστυχώς όμως εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, παρά την προαναφερόμενη πολύ-αναμενόμενη εξέλιξη, για να πληρωθούμε αυτές τις οφειλόμενες Αργίες-Νύκτες, πρέπει να αποδεχθούμε την προκρούστια πρακτική.
Μας ζητούν λοιπόν να δεχθούμε εκ των υστέρων, αφού δηλ πρώτα προσφέραμε τις σχετικές υπηρεσίες, περικοπές 15-20% μηνιαίως, για να καταβληθούν αυτές οι οφειλές, ειδάλλως ¨με ευθύνη μας¨ παραμένουμε απλήρωτοι, γι΄ αυτήν την υποχρεωτικά προσφερόμενη υπηρεσία μας.
Και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι τα εξής
Να αποδεχθούμε ή όχι αυτές τις περικοπές, κάτι το οποίο ΣΑΦΩΣ μας βρίσκει αντίθετους και λέμε ΟΧΙ, δεν είναι δυνατόν ……να μην πληρωνόμαστε γι΄ αυτό που δουλέψαμε.
ή να προχωρήσουμε στην επιλογή να εργαζόμαστε μέχρι το όριο των πιστώσεων.
ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στην επικείμενη σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η ηγεσία της 6ης Υ.Πε, από την οποία με σχετική επιστολή μας ζητάμε κατεπείγουσα συνάντηση, ΠΑΡΕΜΒΕΙ στο Υπουργείο και δοθεί η λύση, που στη προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόδοση των πραγματικών σχετικών κονδυλίων στο Νοσοκομείο, τον προσδιορισμό των σχετικών κονδυλίων στα όρια της απαραίτητης ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Νοσοκομείου.
Ειδάλλως οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την όποια εξέλιξη….."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …