Στο εδώλιο υπάλληλοι της ΔΕΗ για τον εναερίτη που κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα

Στο εδώλιο υπάλληλοι της ΔΕΗ για τον εναερίτη που κεραυνοβολήθηκε από ρεύμαΣτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε την Παρασκευή, η υπόθεση με το εργατικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Μάϊο του 2011, με έναν 30χρονο εναερίτη της ΔΕΗ να πέφτει νεκρός.

Ο 30χρονος είχε κληθεί, ως μέλος συνεργείου του εργολάβου της ΔΕΗ, μαζί με τον αδερφό του, για την αποκατάσταση βλάβης, καθώς στύλος της ΔΕΗ παρατηρήθηκε ότι δεν είχε ρεύμα.

Αφού είχε ενημερωθεί ότι κόπηκε το ρεύμα, ανέβηκε στο στύλο, κεραυνοβολήθηκε κι έχασε τη ζωή του!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο υπάλληλος της ΔΕΗ στο Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, δύο ακόμη εργαζόμενοι της ΔΕΗ που ήταν στο συνεργείο αλλά και ο αδερφός του θύματος.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον υπάλληλο σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή ενώ ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έκανε ό, τι προέβλεπαν οι οδηγίες που πήρε για τη διακοπή.

Επίσης, το συνεργείο απαλλάχθηκε ενώ και ο αδερφός του θύματος, αν και όπως ειπώθηκε, έδειξε κάποια αμέλεια, ωστόσο απαλλάχθηκε λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη.

Πηγή: cretalive

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …