ΟΜΥΛΕ : Όχι σε καθεστώς COSCO στον ΟΛΠ!

olp limani peiraia

Με νέα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ ενημερώνουν για τις πρωτοβουλίες που έλαβαν μετά τις χθεσινές παρεμβάσεις, όπου το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε εντολή στον Πρόεδρο του ΔΣ/ΟΛΠ να αποσύρει το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων από την σημερινή ημερήσια διάταξη. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
"Επισκεφθήκαμε το ΤΑΙΠΕΔ, όπου λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Πιτσιόρλα, συναντηθήκαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λεούση. Ο κ. Λεούσης κατ’ αρχήν δήλωσε άγνοια του θέματος και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι υπάρχει θέμα ως προς την διετία της ΣΣΕ σύμφωνα με εντολή του κ. Σαγιά από την Κυβέρνηση.
Μετά το ΤΑΙΠΕΔ επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, όπου του εκθέσαμε το όλο θέμα και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα σήμερα στο ΔΣ/ΟΛΠ και να υπογραφεί η ήδη συμφωνημένη ΣΣΕ.
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της παρέμβασης.
Στη συνέχεια δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος ζήτησε να συναντηθούμε από Δευτέρα και δήλωσε πως ως ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή της διετούς ΣΣΕ.
Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε ότι η όλη μεθόδευση των ΣΣΕ των Λιμανιών συνδέεται με την επιχειρούμενη πώληση των Λιμανιών και τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι ετοιμάζουν ένα εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα παρόμοιο με αυτό της COSCO.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση ότι με τους αγώνες μας διεκδικούμε Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα.
Διεκδικούμε διασφάλιση των ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Δεν είμαι προβλέψιμος, το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει

"Όσο με περιμένουν στη γωνία τόσο θα τους βγαίνω από αλλού - Δεν έχω κανέναν λόγο …