Eξομοίωση των αποδοχών τους ζητούν οι δικηγόροι

Την εξομοίωση των αποδοχών του συνόλου των δικηγόρων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων και των νομικών προσώπων τους, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α, , ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασ. Αλεξανδρής.
Ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε τον υπουργό για τη σχετική απόφαση του Δ.Σ.Α, η οποία ελήφθη ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική Βιωσιμότητα και Αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής

Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», στο άρθρο 30 του οποίου, προβλέπεται η εξομοίωση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων των Δήμων με τις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κρίνει επιβεβλημένη την υπαγωγή στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 30, που ρυθμίζει τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων, όχι μόνο των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά του συνόλου των δικηγόρων που απασχολούνται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …