Πίσω στις δουλειές τους υπάλληλοι σε ΕΡΤ ΑΠΕ και ΓΓ Ενημέρωσης

Άμεση θα είναι η επαναφορά υπαλλήλων στην ΕΡΤ, στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με απόφαση του του Υπουργού Επικρατείας κ. Ν.Παππά, αν και από την επαναφορά των υπαλλήλών αυτών προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβερνήσεως ύψους 113.000,00 ευρώ περίπου για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτος και 271.200,00 περίπου για το επόμενο οικονομικό έτος, η οποία δύναται να καλυφθεί με ενίσχυση των πιστώσεων μισθοδοσίας των οικείων φορέων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι επανερχόμενοι στην Υπηρεσία υπάλληλοι τίθενται, κατά περίπτωση, στη διάθεση του Υπουργού ή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. ή του ΑΠΕ– ΜΠΕ Α.Ε. και θα καταταγούν βαθμολογικά και μισθολογικά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των φορέων
Πρόκειται για εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε συνιστώμενες με την παρούσα προσωποπαγείς θέσεις, λόγω  κατάργησης των φορέων στους οποίους υπηρετούσαν πριν από την ένταξή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Δείτε εδώ την απόφαση
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπ. Εργασίας: Τι ισχύει για την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε πυρόπληκτες, πλημμυροπαθείς στον κλάδο της γουνοποιίας

Ειδικότερα, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα υποβάλλονται από 8/12/2023 έως και 12/12/2023 υπεύθυνες δηλώσεις από …