Επίθεση της ΟΙΕΛΕ στα Μέσα Ενημέρωσης - Μιλά για λαϊκισμό

oiele_5"Τα ανυπόστατα ρεπορτάζ κάποιων Μέσων σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ή η πρόσφατη ψευδής αναφορά σε δήθεν υψηλά δίδακτρα ιστορικού ιδιωτικού σχολείου είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαϊκίστικης και κομματικά στρατευμένης δημοσιογραφίας".

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία ζήτησε πρόσφατα με δημόσια ανακοίνωσή της να συμπεριληφθούν θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης στο «debate» των πολιτικών αρχηγών, με συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις, αλλά όπως τονίζει, «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η συζήτηση παρέμεινε στην επιφάνεια», επισημαίνει και ζητεί «από όλους τους συμμετέχοντες στο δημόσιο διάλογο, πολιτικούς και ΜΜΕ, να πάψουν να χρησιμοποιούν την ιδιωτική εκπαίδευση λαϊκίζοντας ανεύθυνα, αλλά καταθέτοντας συγκεκριμένες και συνολικές προτάσεις για το χώρο μας».

Στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «τη δημοσίευση λαϊκίστικων, ακόμη και “κίτρινων” άρθρων και ρεπορτάζ που δυσφημούν ό, τι υγιές έχει απομείνει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, άρθρων που εντείνουν τα προβλήματα, από μερίδα των ΜΜΕ στο πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πού κρύβονταν όλες αυτές οι “μαχητικές πένες”, όταν καταστρατηγούνταν η συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση; Όταν διαλυόταν το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών και επιβάλλονταν εργασιακές συμβάσεις μεσαίωνα; Όταν η απόσυρση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση όξυνε την ανομία σε τέτοιο επίπεδο με αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη και η Κομισιόν, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα;»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ: Κλείσιμο με άνοδο για το χρηματιστήριο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 408,63 μονάδων (+1,04%), στις 39.765,64 μονάδες. …