Αλλαγές φωτιά στη ρύθμιση των 100 δόσεων

eisfores-nea-ruthmisi-me-polles-doseis-kaipagides.w-hrΑπό 15 Οκτωβρίου ξεκινούν οι ρυθμίσεις στην ρύθμιση των 100 δόσεων, με τροποποιήσεις μαχαίρι για πολλούς δικαιούχους, που θα τους πετούν και εκτός συστήματος, ενώ η αύξηση του επιτοκίου, θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η του μήνα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές θα υπάρξει:

-αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 5% για όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ (το επιτόκιο θα επιβαρύνει τους οφειλέτες ως προς το υπόλοιπο ποσό)

-μηδενικό επιτόκιο θα έχουν μόνον όσοι έχουν χρέη ως 5.000 ευρώ και δεν είναι ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες, ούτε ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ το χρόνο, αλλά ούτε και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Αν συντρέχει ένας από τους παραπάνω λόγους επιβαρύνονται με επιτόκιο.

-καθορισμός των δόσεων με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία

-Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δόσεις του ή έχουν νέα χρέη στο δημόσιο τα οποία δεν εξοφλούν (δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης έως σε 12 δόσεις) τότε χάνουν το δικαίωμα στη ρύθμιση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …