Εργαζόμενος εκμεταλλεύτηκε το πόστο του προς όφελος της..γυναίκας του

6483ec15f42588ae695009eed72f1681_L
Απολυτήριο στη γυναίκα του που δεν κατάφερε να το πάρει με την αξία της, έδωσε Υποδιευθυντής ΤΕΕ, που όπως αποκαλύφθηεκ τα κατάφερε πλαστογραφώντας μία σειρά από  καταστάσεις.
Και μπορεί να πέτυχε την οικογενειακή του ηρεμία, αλλά τώρα θα βρεθεί στις ατελείωτες στρατιές των ανέργων, καθώς παραπέμφθηκε στο επιθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής παύσης από το δημόσιο!!!
Το ιστορικό της υπόθεσης που έφτασε και απορρίφθηκε από το ΣτΕ, έχει ως εξής:
Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) της Αθήνας, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία τέθηκε σε οριστική απόλυση. Συγκεκριμένα, υποδιευθυντής ΤΕΕ της Αθήνας -εκμεταλλευόμενος τη θέση του, όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο τις καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και του Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος Κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος Κομμωτικής.
Μετά την εξαφάνιση των καταστάσεων αυτών, κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και του Β΄ τετραμήνου, στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του. Στις πλαστές αυτές καταστάσεις η γυναίκα του εμφανιζόταν ως φοιτήτρια που δικαιολογεί τις απουσίες της και τις αντικατέστησε με τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής.
Στη συνέχεια κατασκεύασε μια άλλη νέα κατάσταση απολυομένων του επίμαχου σχολικού έτους, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η γυναίκα του και την πλαστή κατάσταση απολυομένων την αντικατέστησε με την αυθεντική. Έτσι, η γυναίκα του έλαβε απολυτήριο από το τμήμα Κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.
Στη συνέχεια με τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου ο υποδιευθυντής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Ακολούθησε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, κ.λπ. Τέλος, το ΣτΕ ομόφωνα, με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και των περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ

 «Η Ελλάδα παραμένει μια σχετικά φθηνή χώρα σε σχέση με τα άλλα μέλη της ΕΕ», …