Εξαιρέθηκαν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία από το ΦΠΑ 23%

NIPIAGOGIO

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε την Κυριακή, αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από την επιβολή ΦΠΑ 23%, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, συστήνοντας επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής 23% ΦΠΑ στα εν λόγω νηπιαγωγεία.
Στη συνεδρίασή του το ΚΥΣΟΙΠ, αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.
2. Το μέτρο της επιβολής 23% Φ.Π.Α στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
3. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.
4. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι καταστροφές από την πυρκαγιά φέρνουν πάλι στο προσκήνιο το έλλειμμα ασφάλισης

Μόλις το 15% περίπου των κατοικιών είναι ασφαλισμένο έναντι των φυσικών καταστροφών Του Χρυσόστομου Τσούφη …