Οι πληροφορίες εν αναμονή του τελικού σχεδίου της κυβέρνησης

dhmosioi-ypallhloi-0-620x320

Σαρωτικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016. Το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο, αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 ευρώ στους προϊσταμένους και διατήρηση επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως επίσης και της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα του το «Έθνος της Κυριακής»,σ την τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …