Συνεδριάζουν για κινητοποιήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

olth_

Στις 6 το απόγευμα στην αποθήκη Δ στον Προβλήτα 1 του Λιμένα Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ και Σωματείου Χειριστών – Οδηγών Μηχανημάτων ΟΛΘ, για να προετοιμάσουν κύκλο κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, όπως αποσαφηνίζουν με την ακόλουθη ανακοίνωσή τους:

"Συνάδελφοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές...
Είμαστε απέναντι στο ξεπούλημα των Λιμανιών ως εργαζόμενοι στον χώρο των κοινωφελών επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος, ως εργαζόμενοι στα Λιμάνια, πολύ δε περισσότερο είμαστε οργισμένοι με την καθημερινή απαλλοτρίωση των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα οδηγεί επιχειρήσεις (ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κα) και τομείς υπηρεσιών (Δημόσια Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά.), αφενός στην λειτουργία τους με οριακές συνθήκες υγείας και ασφάλειας και αφετέρου στην σταδιακή τους εργολαβοποίηση, με ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η παράβαση ωραρίων, η εισφοροδιαφυγή, οι αδικαιολόγητες απολύσεις με κερδοσκοπικά κριτήρια, η ανασφάλιστη εργασία, η διόγκωση της ανεργίας και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απειλούμαστε με κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με νέο μειωμένο ενιαίο μισθολόγιο, με αξιολογήσεις κ.ά. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά κατεδαφίζεται ότι έμεινε όρθιο από τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.

Τα εξοντωτικά μέτρα των παλιών και των νέων μνημονίων καλύπτουν όλη την οικονομική και κοινωνική ζωή, ξεπερνούν τις δυνάμεις κάθε ξεχωριστού επιχειρησιακού και κλαδικού χώρου εργαζομένων και μας βάζουν μπροστά στην πρόκληση της κοινής δράσης.

Είναι πρόκληση να αποδείξουμε ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εμείς που μοιραζόμαστε κοινούς κινδύνους στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, μπορούμε ως πρωταρχικά κύτταρα συλλογικής δράσης να αντιμετωπίσουμε κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και μνημόνια, στηρίζοντας δυναμικά, αλληλέγγυα και αποτελεσματικά τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Ομοσπονδίες μας, το Εργατικό Κέντρο και η ΓΣΣΕ.

Αυτό προϋποθέτει να γνωριστούμε καλύτερα και να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο επικοινωνίας και πληροφόρησης, ώστε να μοιραζόμαστε τους αγώνες και τις αγωνίες μας.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, σας καλούμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10/2015 στις 18:00 το απόγευμα στην ΑΠΟΘΗΚΗ Δ στον Προβλήτα 1 του Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ στα Λιμάνια όλης της Ελλάδας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 (4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) και την ΠΕΜΠΤΗ 22/10 (24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ)."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …