Πάτρα: "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΝΤΕΣ ...ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ"(ΦΩΤΟ)

55

Πανελλαδική απεργία σήμερα των εμποροϋπαλλήλων και στο κέντρο της Πάτρας οι μόνοι διαμαρτυρόμενοι ήταν μια ντουζίνα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του κόμματος ΛΑΕ του Λαφαζάνη, η ομάδα Attack και (για τα μάτια του κόσμου) 2 με 3 μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων(;;;).
Μια εικόνα που δεν συνάδει με την "δυναμική" που είχε αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος των Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.
Τότε δηλαδή που βλέπαμε χέρι χέρι την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κα Γιώτα Παναγοπούλου, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Ρώρο και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του (αντιμνημονιακού) ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, να "συνωστίζονται" έξω από το πολυκατάστημα "ΝΟΤΟΣ"...ποιος θα το κλείσει πρώτος...
Τραγική η σημερινή εικόνα και δεν είναι λίγοι εκείνοι στις τάξεις των Εμποροϋπαλλήλων, ακόμα και από τον κύκλο των συνεργατών της Προέδρου του Συλλόγου, που εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους για την "χαλαρή" στάση της, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία.
Το ERGASIANEWS επικοινώνησε σήμερα με ένα από τα πολύ ενεργά μέλη του Συλλόγου )και μέχρι πρότινος ένθερμο υποστηρικτή  της προέδρου), το οποίο μας δήλωσε ότι: "Η φίλη μου Γιώτα Παναγοπούλο τέλειωσε το συνδικαλιστικό της κύκλο, από τη στιγμή που ανοιχτά συνυπογράφει κείμενα στήριξης του Μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, συναγελάζεται με τους εργοδότες εμπόρους και το Ρώρο και έχει να κολλήσει ένσημα εμποροϋπαλλήλου κανά 15αρια χρόνια. Την στήριζα και εξακολουθεί να είναι φίλη μου, αλλά έρχεται η στιγμή που καθένας μας πρέπει να ξέρει πότε κουράζονται οι άλλοι μαζί του".
Αντίστοιχη επικοινωνία είχε η συντακτική μας ομάδα και με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, τα μέλη του οποίου εξίσου απουσίαζαν από το κέντρο της πόλης.
Η Γενική Γραμματέας κα Γεωργία Γαλιατσάτου μας ενημέρωσε ότι: "Τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να μην συμμετέχουν εφεξής σε κομματικά και εργοδοτικά κατευθυνόμενες φιέστες και κινήθηκαν εκτός κέντρου σε μεγάλα πολυκαταστήματα και super market, ενημερώνοντας ιδιωτικούς υπαλλήλους για τα εργασιακά τους δικαιώματα και για τα αιτήματα του κλάδου". Συνεχίζοντας η κα Γαλιατσάτου μας δήλωσε "Η σημερινή ημέρα αξιοποιήθηκε από τη Διοίκηση του Συλλόγου για ενημέρωση, για νέες εγγραφές μελών, για συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε πιο χρήσιμοι ως συνδικαλιστές".
Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την σημερινή "κινητοποίηση" στο κέντρο της πόλης:

IMG_3907 (2) IMG_3904 (2) IMG_3908 (2) IMG_3909 (2)

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …