Ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την ψήφιση των προαπαιτούμενων

boylh-3-thumb-large

Νεότερη Ενημέρωση 08.16

Διπλό το ρήγμα στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα, για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν δύο άρθρα.

Την ίδια ώρα τα δύο κυβερνητικά στρατόπεδα προβληματίζονται και από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις της κυρίας Αννας Βαγιενά (ΣΥΡΙΖΑ) που καταψήφισε την διάταξη για την παράταση παροχής ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής της Ελενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ) που την  υπερψήφισε κόντρα στην «γραμμή» που είχε δώσει ο πρόεδρός της Πάνος Καμμένος και του κ. Νίκου Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ) που επέλεξε να απέχει.

Επι της νομοθετικής ουσίας οι ΑΝΕΛ μετά την καταψήφιση του άρθρου για την φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας που οδήγησε τελικά στην απόσυρση του άρθρου καταψήφισαν και την διάταξη που δίνει παράταση για έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής. Επίσης, το άρθρο καταψήφισε η κυρία Αννα Βαγενά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυρία Ελενα Κουντουρά των ΑΝΕΛ επέλεξε να κάνει «αντάρτικο» στο «αντάρτικο» των ΑΝΕΛ και υπερψήφισε. Ωστόσο το τελευταίο ψηφίστηκε κανονικά καθώς το στήριξαν ΝΔ (εκτός της κυρίας Σοφίας Βούλτεψη), Δημοκρατική Συμπαράταξης, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Επι της αρχής το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 154 θετικές ψήφους, 9 «παρών» και 113 «όχι»

Αρχική Ενημέρωση Πέμπτη 15.30

Σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της Βουλής ΔΕΙΤΕ τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία επί της αρχής και έξι άρθρων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …