Η πιο μεγάλη διαδήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους!(ΦΩΤΟ)

poreia2

Περίπου 30.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτοι, λίγο μετά τις 11:15, έξω από τη Βουλή έφτασαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που παρατάχθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη αφού πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια. Η εκτίμηση των διοργανωτών της συγκέντρωσης κάνει λόγο για 15.000 διαδηλωτές οι οποίοι λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν να αποχωρούν προς τους στήλους  του Ολυμπίου Διός, όπως κατέγραψε στις φωτογραφίες το protothema.gr.
Λίγα λεπτά μετά τις 12 ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά την προσυγκέντρωση των διαδηλωτών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή της πορείας, μάλιστα, ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν ένα... φέρετρο στο οποίο είχαν αναγράψει «βιοτεχνία, μηχανουργία, ελ. επαγγέλματα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία των δύο μεγάλων ομοσπονδιών μετέχουν περίπου 5.000 διαδηλωτές.
Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές της κυκλοφορίας για να περάσουν οι διαδηλωτές που κατευθύνονται στη Βουλή.
Στο Μουσεί είναι το σημείο προσυγκέντρωσης των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία από την Πατησίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 με τις εκτιμήσεις να μιλούν για περίπου 10.000 διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».


30.000 στους δρόμους - Η πιο μεγάλη διαδήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές κατασκηνώσεις 2024 ΔΥΠΑ. Λήγουν οι αιτήσεις

Την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή …