Οι υποχωρήσεις φέρνουν την συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια

tsakalotos10_533_355_533_355

Σε τροχιά για να κλείσουν βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απόψε μέχρι και τα μεσάνυχτα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ πληροφορίες της τελευταίες στιγμής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται αλλαγή του μοντέλου αξιολόγησης της κάλυψης της πρώτης κατοικίας, προτάσσοντας το προφίλ του δανειολήπτη, τις συνολικές υποχρεώσεις του και τα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των αντικειμενικών αξιών και να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι εξελίξεις είναι διαρκείς, καθώς οι διαπραγματεύσεις δε διεξάγονται μόνο μέσα στην αίθουσα, αλλά και έξω από αυτή, ενώ συνεχείς είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπουργών της κυβέρνησης με το Μέγαρο Μαξίμου και τα κομματικά στελέχη. Το κλίμα φαίνεται να έχει βελτιωθεί την τελευταία ώρα, ένδειξη ότι πλέον μελετώνται πιο τεχνικά ζητήματα και ότι φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία επί της αρχής.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από λεπτό σε λεπτό και μία ελάσσονος σημασίας διαφωνία να εκτροχιάσει τις συζητήσεις, όπως εξηγεί στο αναλυτικό του ρεπορτάζ το sofokleousin.gr.

Τέλος, κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν σαφή πολιτική βούληση για άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σήμερα ή ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ώστε να αρθεί το πέπλο της πολιτικής αβεβαιότητας, που σκεπάζει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη …