Ο απολογισμός και φέτος οδυνηρός-Ζημιές, εχθροπραξίες μετά την ολοκλήρωση των πορειών(VIDEO&ΦΩΤΟ)

1447787065210518

Στην Αθήνα, η χαρά της μαζικής συμμετοχής στην μεγάλη πορεία και της ειρηνικής ολοκλήρωσής της, δεν κράτησε πολύ, αφού οι γνωστοί-άγνωστοι ταμπουρώθηκαν στα Εξάρχεια και ανέλαβαν δράση.

Πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, τόσο εναντίον των αστυνομικών, αλλά και των δημοσιογράφων και των τεχνικών που βρίσκονται στο σημείο.

Από πέτρες, ξύλα, μέχρι και καπάκια της ΕΥΔΑΠ. Κάθε λίγο κατέφευγαν στην πλατεία Εξαρχείων, όπου... ανεφοδιάζονταν και συνέχιζαν.

200 άτομα περίπου κατάφεραν να δημιουργήσουν εικόνες πολέμου, υπήρξαν συλλήψεις, αλλά και επανάληψη του σκηνικού, που τελικά καμία κυβέρνηση δεν είναι διατεθιμένη να εξαλείψει οριστικά.

Οι αστυνομικοί επ΄ώρες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στην Πάτρα  όταν η πορεία επέστρεψε από τα Ψηλαλώνια και το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα που έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, νεαροί αναρχικοί πέταξαν πέτρες σε υπό κατάστημα τραπέζης.

Ακολούθησαν επεισόδια με ομάδα νεαρών να πετούν πέτρες σε τράπεζα, να σπάνε δύο βιτρίνες και να ανάβουν κάδους στην Κορίνθου.

5555

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Παράρτημα συνεχίζοντας την πορεία τους προς την πλατεία Πυροσβεστείου.

Στην Θεσσαλονίκη τη βιτρίνα ενός καταστήματος στην οδό Τσιμισκή προσπάθησαν να σπάσουν πριν από λίγο άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της πορείας για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές επενέβησαν αμέσως και έδωσαν τέλος στο επεισόδιο. Λίγα μέτρα παρακάτω άγνωστοι έχουν γράψει συνθήματα με σπρέι σε βιτρίνες καταστημάτων...

ΦΩΤΟ από το press724

Νωρίτερα, μια σημαία του ΝΑΤΟ φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς οργανισμού, έκαψαν έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …