2 νεκροί και 7 συλλήψεις στην αστυνομική 7ωρη επιχείρηση(ΦΩΤΟ)

γαλλια

Επτά ώρες διήρκεσε η γιγάντια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, με σκοπό τη σύλληψη των τρομοκρατών, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Νεκροί είναι δύο τρομοκράτες, ένας άνδρας που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και μία γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων.

fox.jpg

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί αν ήταν όντως μέσα στο κτίριο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αν ζει ή αν κατόρθωσε να διαφύγει.

nbc.jpg

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 4.30 τα ξημερώματα,  πραγματοποιήθηκε σε δύο διαμερίσματα, στα οποία είχαν ταμπουρωθεί οι τρομοκράτες.
reuter.jpg
Σημειώνεται ότι τα γαλλικά μέσα, αρχικά μετέδιδαν ότι νεκροί είναι δύο τρομοκράτες και ένας πολίτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Το CNN μετέδωσε ότι νεκροί είναι τρεις ύποπτοι.
ψνν.jpg
Σε νεότερη ενημέρωση όμως επισημάνθηκε ότι μία περαστική τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά δεν σκοτώθηκε (σύμφωνα με δημοσιογράφο του L' Express, ο οποίος επικαλέστηκε αστυνομική πηγή). Άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε στην Figaro ότι κατά την επιχείρηση δεν σκοτώθηκε κάποιος πολίτης, όπως μετέδιδαν γαλλικά ΜΜΕ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μάντζος στον ΣΚΑΪ 100.3: Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πώς σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί και …