Κατακόρυφη η αύξηση των εισφορών χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΓΑ

oga

Ειδοποιητήρια καταβολής των νέων εισφορών έως τις 30 Νοεμβρίου, λαμβάνουν ήδη 620.000 αγρότες οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, για το Α’ εξάμηνο του 2015, που είναι ανάστατοι καταγγέλλοντας, ότι πρόκειται για αύξηση ανεξάρτητη από τον τριπλασιασμό των εισφορών που προβλέπει το Μνημόνιο, από 7% σήμερα στο 20% έως το 2019.
Οι 350.000 που ήταν στη 2η ασφαλιστική κατηγορία διαπίστωσαν ότι μεταφέρονται στην 3η, που σηματοδοτεί γι αυτούς αύξηση εισφορών κατά τουλάχιστον 12%, που σημαίνει ότι από 425,58 ευρώ ανεβαίνουν σε 477,06 ευρώ το εξάμηνο, εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου 3986/11, που προβλέπει αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας ανά 3 χρόνια.
Η διοίκηση του ΟΓΑ από την πλευρά της ενημερώνει ότι η ειδοποίηση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, θα σταλεί και στους ασφαλισμένους, που την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία δεν είχαν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Παράλληλα, τρεις διαφορετικές ειδοποιήσεις, θα λάβουν και οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων. Οι δύο ειδοποιήσεις θα σχετίζονται με τις τριμηνιαίες δόσεις (Α και Β τρίμηνο 2015) και η τρίτη με την τρέχουσα εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2015, με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30/11/2015.
Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, "Νέα Αρχή" και "Πάγια") δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Ά Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2015 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και e-banking.
Το σημαντικό είναι ότι οι πληρωμές πρέπει να έχουν ολοκληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, για αν μην θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες, σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, ή μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Στροφή» επιφυλάσσουν οι κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία

Την Τετάρτη διεξάγονται στη Βόρεια Μακεδονία βουλευτικές εκλογές και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. …