Eργασία από απόσταση-Ποιους και πόσο βοηθά;

ergazomeni-mitera_680_297114_301933

Tο 2020 το ποσοστό των εταιρειών που θα προσφέρουν εργασία απο απόσταση θα φθάσει το 89%, σύμφωνα με την εταιρεία Citrixs, ενώ πρόσφατη έκθεση της Regus να επιβεβαιώσει ότι το 50% των εργαζομένων, παγκοσμίως, ήδη δουλεύει εκτός γραφείου κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και μία σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Vodafone, η οποία δείχνει ότι το 86% των πολυεθνικών εταιρειών θέτει την εφαρμογή της ευέλικτης τηλεργασίας ως θέμα μέτριας ή υψηλής προτεραιότητας.

Όλα λοιπόν συγκλίνουν πως η ευέλικτη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας και παραθέτουν και δέκα λόγους, πως ότι η εργασία από απόσταση, βοηθάει εργαζομένους και επιχειρήσεις, διαταράσσοντας το παραδοσιακό ωράριο 9.00 πμ–5.00 μμ στο γραφείο:

Οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως δημιουργούν πιο ισχυρό δεσμό με τη δουλειά τους

Όταν απαντάμε σε mail εκτός του παραδοσιακού ωραρίου εργασίας, βιώνουμε μια εμπειρία, «πέραν από τα εργασιακά πλαίσια» και αισθανόμαστε έναν διαφορετικό δεσμό με τη δουλειά μας.

Μείωση των πάγιων εξόδων

Μέσα στην οικονομική κρίση το να μπορεί κανείς να μειώσει τα πάγια έξοδα του είναι πολύ σημαντικό. Με το να επιτρέπει μια επιχείρηση την εργασία από απόσταση, δεν χρειάζεται να μισθώνει τόσο μεγάλα γραφεία.

«Λιγότερο άγχος για όσους εργάζονται εκτός γραφείου

Πρόσφατη έκθεση της FlexJobs αναφέρει ότι το 91% των ερωτηθέντων εργαζομένων απάντησε ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθάει να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους, ενώ το 90% δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εργασίας θα μειωνόταν τα επίπεδα του άγχους που έχουν σήμερα.

Ποικιλία επιλογών

Το να μπορεί κανείς να επιλέγει είναι πολύ σημαντικό. Γιατί θα πρέπει εργαζόμαστε με έναν καθορισμένο τρόπο; Μέσω της εργασίας από απόσταση, μπορείς να ρυθμίσεις τις δυνάμεις και το πρόγραμμά σου και να αποφύγεις την υπερκόπωση, κερδίζοντας χρόνο γι” αυτά που πραγματικά θες να κάνεις.

Γλιτώνουμε χρόνο από τη μετακίνηση προς και απο τη δουλειά

Έρευνες αποδεικνύουν πως εκείνοι που μένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους ή εργάζονται από απόσταση έχουν λιγότερο άγχος και είναι περισσότερο ευτυχισμένοι.

Οι εξ’ αποστάσεως χώροι είναι καλύτεροι από το γραφείο

Πολλοί συνεργατικοί χώροι ή business lounges έχουν καλύτερο περιβάλλον απ” ό,τι τα περισσότερα γραφεία. «Η ευέλικτη εργασία δεν είναι μόνο εργασία από το σπίτι – θα μπορούσε να είναι κάπου κοντά στο σπίτι μας, ένας χώρος με καλύτερες υποδομές» λέει η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια.

Οι εξ’ αποστάσεως εργαζόμενοι είναι καλύτερα δικτυωμένοι

Με την επικράτηση των smartphones και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε δίπλα σε κάποιον, για να επικοινωνούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και οι νέες τάσεις στην εργασία, όπως η εξ αποστάσεως διαχείριση, η διαχείριση έργων μέσω της τεχνολογίας cloud, η τηλεδιάσκεψη και η εργασία με τις προσωπικές συσκευές των εργαζόμενων (smartphones, laptops, κλπ), ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Οι νέοι, ευέλικτοι χώροι εργασίας δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Η ευέλικτη εργασία είναι ένα παράγοντας κλειδί, για να συνεχίσουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να προσφέρουν στην οικονομία και να παρατείνουν την καριέρα τους».

Η επιχείρηση γλιτώνει χώρο που υποχρησιμοποιείται

Ένα από τα πιο χειροπιαστά πλεονεκτήματα για τις εταιρείες είναι η μείωση του υποχρησιμοποιούμενου χώρου γραφείων. Τα χρήματα που ξοδεύουν οι επιχειρήσεις σε ακριβά ενοίκια και υπο-απασχολούμενους χώρους θα μπορούσαν να διατεθούν σε πιο αναπτυξιακές ενέργειες.

Η ευέλικτη εργασία δημιουργεί ευέλικτες επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται όλο και περισσότερο προς την ευέλικτη εργασία, προκειμένου να δημιουργήσουν οργανισμούς που θα μπορούν να προσαρμόζονται στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς με το να επεκτείνονται ή να μικραίνουν ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Γαλάζια πιράνχας» ροκανίζουν το ΑΣΕΠ-Μοντέλο με ιδιωτικονομικά κριτήρια προωθεί η κυβέρνηση

Η επίθεση του Μαξίμου, διά στόματος μάλιστα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε βάρος του Ανώτατου Συμβουλίου …