Μόνο με κάρτες δεκτή στην εφορία η έκπτωση δαπάνης

apodeixeis

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αναγνωρίζει καμία έκπτωση δαπάνης, η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής, στην απόφασή του να μάθουν οι Έλληνες να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα μέσω καρτών, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να ελέγχεται ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε, που θα είναι δωρεάν μέχρι και αφορολόγητο 9.550 ευρώ!
Το νέο μέτρο που θα κατατεθεί μέσα στις γιορτές με διάταξη νόμου, αλλάζει πλήρως το σημερινό σκηνικό με τις αποδείξεις, που δεν θα ισχύει η έκπτωση δαπάνης, χωρίς πληρωμή με κάρτες, με εξαίρεση μόνο τους υπερήλικους από 80 ετών Άκη άνω.
Για το αφορολόγητο απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο 10.500 ευρώ και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Αυτό το μέτρο θα ισχύσει και για τις ιατρικές δαπάνες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …