Μειώνει λογαριασμούς η ΔΕΗ

deh_k_6
Με απόφαση της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έρχονται ευχάριστες ειδήσεις, για μεγάλη μερίδα οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ, οι οποίοι θα δουν από 1ης/1ου/2016, νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ που μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες, μειώσεις στα δίκτυα μεταφοράς από 1ης Φεβρουαρίου της τάξης του 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91 στο σκέλος ενέργειας.
Στην σχετική ανακοίνωσή της η ΡΑΕ, σημειώνει:
"Οι αποφάσεις επιφέρουν συνολικά σημαντική μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτών ή κατ' ελάχιστον, μια σχετική σταθεροποίηση (αποτροπή ή συγκράτηση έντονων μεταβολών) για την περίπτωση των πελατών ΥΤ και ΜΤ με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 13 GWh, σηματοδοτώντας έτσι την ομαλή προσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου".
Τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες παραμένουν
Παγωμένα στα επίπεδα του 2015 θα παραμείνουν παράλληλα τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών, με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών, εκεί όπου ισχύει πάγωμα των χρεώσεων ή αυξήσεις, όσον αφορά στην χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …