Εκπνέει η προθεσμία φορολογικής δήλωσης κατοίκων του εξωτερικού

forologia

Προς ολοκλήρωση βαίνει η προθεσμία που έχουν οι υπόχρεοι κάτοικοι του εξωτερικού για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2014, που λήγει τέλος του μήνα.
Στη νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, γνωστοποιείται πως:
«Ο φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, είναι υπόχρεος και σε υποβολή φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα, τότε δύναται να υποβάλλει τη δήλωση ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού το αργότερο μέχρι τη λήξη του φορολογικού έτους που ακολουθεί το έτος αποχώρησης.
Όσοι άλλαξαν τη φορολογική τους κατοικία για το φορολογικό έτος 2014, δύνανται να μπορούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα το αργότερο έως την 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, έγγαμες φορολογούμενες που έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα και έχουν υποβάλλει στις εφορίες εκκρεμή αιτήματα για αλλαγή της φορολογικής τους κατοικίας, δύνανται, εφόσον κριθούν φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο τους.
Ο σύζυγός τους θα πρέπει να είναι και εκείνος κάτοικος εξωτερικού, ενώ η φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη του φορολογικού έτους που ακολουθεί το έτος αποχώρησης και εφόσον έχουν μεταβάλλει τη φορολογική τους κατοικία για το φορολογικό έτος 2014. Επομένως έχουν, επίσης, προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών προσώπων βαρύνονται με πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά και με προσαύξηση φόρου 0,73% ανά μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εργασία μετά τα 70 για 100.000 συνταξιούχους!!

Θα ξεπεράσουν τις 200.000 οι 70άρηδες απασχολούμενοι συνταξιούχοι, σε λίγους μήνες!! Σε ισχύ το δόγμα …