Ωx....3 δισ. ευρώ σε νέα μέτρα απαιτούν οι δανειστές

kouarteto_madata_765417708

Σε πλήρη εξέλιξη για την Ελλάδα είναι ένα αληθινό «θρίλερ» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ η οποία, όπου τίποτε και πάλι δεν είναι σίγουρο μερικές ώρες πριν την συνεδρίαση του ESM, με την προθεσμία για το «πράσινο φως» του 1 δισ. ευρώ να λήγει τη Δευτέρα.
Σημείο τριβής των δύο πλευρών η ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, διότι οι δανειστές ζητούν μείωση 40% στις δαπάνες που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, την ώρα που το υπουργείο Υγείας αν και αποτελεί υποχρέωση της χώρας(με απόφαση του EuroWorking Group) να εκδοθούν και να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ όλες οι αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα, δεν έχει υπάρξει αυτή η εξέλιξη που έπρεπε να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.
Όσον αφορά στα νέα μέτρα που απαιτεί το κουαρτέτο, θεωρεί πως το 2015 θα κλείσει με ύφεση 0,5% και όχι με μηδενική ανάπτυξη όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, κάτι που θα επηρεάσει και τα μέτρα του 2016.
Ο προϋπολογισμός δεν είχε τη συναίνεσή τους και συνεργάτες τους διαμηνύουν ότι έχουν υπερεκτιμηθεί τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ηλεκτρονικό τζόγο.
Έτσι αύξησαν τις απαιτήσεις τους και τώρα στα μέτρα αυτά των 3 δισ. ευρώ συνυπολογίζουν και το 1,8 δισ. από το Ασφαλιστικό και εκτιμούν ότι έως το 2018 ο πήχης των μέτρων που θα ζητηθούν ανεβαίνει στα 6-7 δισ. ευρώ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περικοπές στη Γερμανία και το 2025;

Φρένο Φιλελευθέρων σε υποσχέσεις Σοσιαλδημοκρατών - Κόκκινες γραμμές που φαίνονται ασυμβίβαστες Μπορεί για την ώρα να …