Εργαζόμενοι και άνεγοι τα θύματα της κατάθλιψης

Anergos_0

Η ατελείωτη οικονομική κρίση, με τους εργαζόμενους απλήρωτους και σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας και τους χιλιάδες ανέργους μάταια να αναζητούν μία οποιαδήποτε εργασία με μισθούς πείνας, εξαθλίωσης και τις περισσότερες φορές ανασφάλιστοι, έχει φέρει τα ποσοστά της κατάθλιψης σε επικίνδυνα επίπεδα, τόσο στους ενήλικες, όσο δυστυχώς και στους ανήλικους.
«Ένας στους δύο Έλληνες πάσχει από κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες», ανέφερε πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τους ψυχιάτρους να εκδηλώνουν την ανησυχία τους για την ψυχική υγεία των περισσοτέρων Ελλήνων, που νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, χωρίς ελπίδα και φως στον ορίζοντα.
Οι περισσότεροι δεν θέλουν να παραδεχτούν τον πρόβλημα και εγκαταλείπουν, ενώ όσοι ζητούν βοήθεια, λόγω ανέχειας σταματούν την θεραπεία τους και τα ποσοστά αυτοκτονιών συνεχίζουν να καλπάζουν, με πολλά παιδιά να μένουν ορφανά, γιατί οι γονείς τους δεν άντεξαν.....

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …