Ανακοινώθηκαν 7.000 απολύσεις από μία και μόνο εταιρεία

oldphotosanergia1401170703

7.000 θέσεις εργασίας του χώρου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει η Ιαπωνική Toshiba, στον απόηχο του σκανδάλου ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, για να καλύψει τη ζημία.

Ανακοίνωσε πως αναμένει καθαρή ζημία ύψους 550 δισ. γιεν (4,53 δισ. δολαρίων) στο οικονομικό έτος που λαμβάνει τέλος τον Μάρτιο και για αυτό θα πουλήσει το εργοστάσιο τηλεοράσεών της στην Ινδονησία, με τις συνολικές περικοπές σε βάθος χρόνου να φτάσουν τις 10.000, περιλαμβανομένων αυτών που είχαν προαναγγελθεί νωρίτερα και αυτών που προβαίνουν σε εθελούσια πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1875 και απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 200.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με το BBC, κάποια από τα προβλήματά της ανάγονται στο 2011 και στην καταστροφή της Φουκουσίμα, καθώς κάποιοι από τους αντιδραστήρες ήταν δικοί της. Το πλήρες κόστος της πυρηνικής καταστροφής για την εταιρεία δεν έχει καταγραφεί.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …