Επιδότηση για το "θεαθήναι" των 100 ευρώ για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα...

deh

100 ευρώ, ναι αυτό το τρομερό ποσό, θα δοθεί σε μορφή εφάπαξ, σε κάθε σπίτι που έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος από την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο δυσμενή σχόλια κατά της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, για κοροιδία των φτωχών νοικοκυριών.
Από τις πιο σκληρές ήταν η επίσημη ανακοίνωση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία αναφέρει:
«Καιρός να σταματήσουν τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φανφάρες, κι αντί να μοιράζει η Περιφέρεια Αττικής 20 εκ. στο Μελισσανίδη και 7 στον Αλαφούζο, ας δώσει τα 27 εκ. ευρώ για να χουν ρεύμα όλοι οι φτωχοί κάτοικοι της Αττικής. Κα Ρ. Δούρου (και συνεργάτες), θυμηθείτε: μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για λίγο, όχι όμως πολλούς για πολύ!».
Η παράταξη δεν αρκείται στην ανακοίνωση-καταγγελία και δημοσιεύει και τη σύμβαση (όπως προτείνεται στο περιφερειακό Συμβούλιο της 22/12):
«Άρθρο 2
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
2.1. Κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, δικαιούχος ΚΟΤ, ο οποίος έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και ο οποίος κατά την ημερομηνία αναφοράς, όπως καθορίζεται στο άρθρο 2.2, τηρεί τη συμφωνία διακανονισμού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, θα δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.
2.2. Ως ημερομηνία αναφοράς ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1.
Στο πλαίσιο της παρούσας θα υπάρξουν δύο (2) ημερομηνίες αναφοράς. Η πρώτη στις 31.01.2016 και η δεύτερη στις 31.05.2016.
2.3. Ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1 γίνεται από τη ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό της σύστημα.
2.4. Καταναλωτής ο όποιος έλαβε επιχορήγηση κατά την πρώτη ημερομηνία αναφοράς, δεν δικαιούται επιχορήγησης κατά την δεύτερη ημερομηνία αναφοράς.
2.5. Η ΔΕΗ παρέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης πλήρη κατάλογο των λογαριασμών των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1, μετά τον προσδιορισμό τους ως ανωτέρω.
2.6. Η ΔΕΗ αναλαμβάνει να ενημερώσει τους καταναλωτές για την επιχορήγηση που θα πιστωθεί στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος από την Περιφέρεια Αττικής.
Άρθρο 3
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ
3.1. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔΕΗ από την παρούσα Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό δύο εκατομμυρίων οχτακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.800.000 ευρώ) πλέον ΦΠΑ για το έτος 2016 και η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 0873) για το έτος 2016.
3.2. Συγκεκριμένα, η δαπάνη θα προσδιορίζεται από τον πολλαπλασιασμό των δικαιούχων, όπως καθορίζονται στο άρθρο 2.1, επί 100 ευρώ. Το ποσό της συνολικής δαπάνης αποτελεί το Συμβατικό Τίμημα.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …