Με πρόστιμα μέσα στις γιορτές απειλούν τους παραβάτες οι εφοριακοί

apodeixi_143606473
Τα συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προειδοποιούν ότι θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους, με αυξημένο προσωπικό στους δρόμους για τον εντοπισμό των παραβατών, που με την επιβολή προστίμων θα γεμίσουν αρκετά τα ταμεία του κράτους, εφόσον βέβαια τα πληρώσουν.
Η Γενική Γραμματεία καλεί:
"Τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν, προκειμένου οι έλεγχοι να είναι αποτελεσματικοί.
Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προβλέπονται πρόστιμα ορθολογικά που αποσκοπούν όχι μόνο στην αύξηση της εισπραξιμότητας, αλλά και στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου, δεν επιβάλλεται πλέον αυτοτελές πρόστιμο για κάθε παράβαση ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων ποσού 100, 250, 500 ευρώ και μέχρι 30000 ευρώ, αλλά πρόστιμο ίσο με το 50% επί του ΦΠΑ που αναλογεί στο στοιχείο που δεν εκδόθηκε."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …