Δείτε πως θα διεκδικήσετε τα δεδουλευμένα σας-Μην τα χαρίζετε σε κανέναν

ergasia_eyresi5

Διαστάσεις τρόμου λαμβάνει η «υποχρεωτική-εθελοντική» εργασία, γιατί έτσι μπορούμε να αποκαλέσουμε ευγενικά την προσφορά εργασίας χωρίς καταβολή μισθοδοσιών, που έχει βγει εκτός ελέγχου, υπό την προστασία του κρατικού μηχανισμού για ανεξέλεγκτους εργοδότες, που αποτελούν κράτος εν κράτη.

Το ergasianews.gr, σας ενημερώνει τι μπορείτε να κάνετε για να διεκδικήσετε τα δεδουλευμένα σας, ακόμα και σήμερα, που το τρίτο μνημόνιο είναι σε πλήρη ισχύ, αλλά υπάρχουν τρόποι οι εργαζόμενοι να μην είναι εθελοντές χωρίς την βούλησή τους Άκη να μην επιτρέψουν να χάσουν χρήματα από την κοπιαστική τους εργασία.

-Δικαιούστε να κάνετε επίσχεση εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει αφότου γίνει κοινοποίηση εξώδικου στον εργοδότη με τους λόγους για τους οποίους ο εργαζόμενος προβαίνει στο βήμα αυτό. Η επίσχεση εργασίας μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και δεν θεωρείται από μόνη της καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

-Μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η Επιθεώρηση σχηματίζει φάκελο της καταγγελίας που αποστέλλεται στην Εισαγγελία και από κει αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, όπως είναι η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, η μη καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα κτλ. ενεργοποιείται η αυτεπάγγελτη διαδικασία κι ο εργοδότης έχει να αντιμετωπίσει και τις αντίστοιχες κατηγορίες.

-Τρίτος τρόπος δράσης είναι η αγωγή στο δικαστήριο. Οι εργατικές διαφορές λόγω της φύσης της υπόθεσης πάντοτε έχουν σύντομες ημερομηνίες δικασίμου καθώς και έκδοσης απόφασης. Η έκδοση της απόφασης και η κήρυξη της εκτελεστής σηματοδοτεί την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του οφειλέτη-εργοδότη για είκοσι χρόνια.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Aston Martin: Διπλασίασε τις ζημιές

Σταμάτησε την παραγωγή βασικών μοντέλων και ετοιμάζεται να φέρει να μοντέλα στην αγορά  Διευρύνθηκαν οι …