Ανησυχία, οργή, φόβος, ντροπή-Οι νέες λέξεις των Ελλήνων

απελπισια

Μπορεί η λέξη απογοήτευση να μην περιλαμβάνεται σε αυτές που οι πολίτες επέλεξαν για να πουν πώς βλέπουν το νέο έτος, είναι ωστόσο η λέξη που περιγράφει συνολικά όλα όσα αποτυπώνει για τα συναισθήματα για τη χρονιά που φεύγει, για όσα έγιναν και για όσα πρόκειται να συμβούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News».

Όταν οι πολίτες καλούνται να πουν τις «λέξεις που εκφράζουν τους Έλληνες ενόψει της νέας χρονιάς» οι οκτώ στους δέκα επιλέγουν αρνητικά φορτισμένες λέξεις: το 42,8% λέει «ανησυχία», το 32,4% «οργή», το 18.8% «φόβος» και το 18,6% «ντροπή».

Λέξεις με θετικό πρόσημο επέλεξε το 31,8% και συγκεκριμένα το 24,4% απάντησε «ελπίδα», το 6,4% «αυτοπεποίθηση», το 4,3% «περηφάνια» και το 1,6% «σιγουριά».

Αρνητικό πρόσημο έχει το 2015 στην αποτίμηση των πολιτών, όσον αφορά την πολιτική, οικονομική αλλά και κοινωνική κατάσταση στη χώρα, ενώ και οι προσδοκίες για το 2016 είναι χαμηλές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …