«Μικροεργασία» και συμβόλαια «μηδενικών ωρών»απαιτούν οι δανειστές

τροικα

«1. Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
2. Να εφαρμοστεί ο θεσμός της «μικροεργασίας» στην οποία προβλέπονται εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα συμβόλαια «μηδενικών ωρών» δηλαδή εργασία για μία ή δυο ώρες - όσο θέλει ο εργοδότης - και διάφορες παραλλαγές όπως τα συμβόλαια λίγων ωρών ή τα συμβόλαια με το τηλέφωνο.
3. Αλλαγή του νόμου για τις απεργίες. Για να γίνει απεργία θα πρέπει να υπάρχει απόφαση από το 50% συν 1 του συνόλου των μελών του συνδικάτου.»
Αυτά τα τρία αποτελούν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, που μάλλον έχει χάσει κάθε έλεγχο και στοχεύει στο να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Θέτουν την εξαθλίωση των εργαζομένων εργασιακά και ασφαλιστικά, ως όρο για την διευθέτηση του χρέους, προειδοποιώντας πως «οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν αρχίσουν οι νέες διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο», θα το θεωρήσουν «μονομερή ενέργεια».
Και μη νομίζετε ότι αυτό το θράσος το διαθέτουν μόνοι τους, αλλά τους το ενισχύει τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …