Το κοροιδία πια....Φορολόγηση στις παλστικές συναλλαγές αντί μείωση συντάξεων

kartes_0
Ποια είναι άραγε η κόκκινη γραμμή που είπε στον απολογισμό του 2015 ο πρωθυπουργός, σχετικά με τι κύριες συντάξεις, όταν ήδη ακούγεται πως τώρα το οικονομικό επιτελείο μελετά το μέτρο που μας υποχρεώνει να εφαρμόσουμε των αγορών μέσω πιστωτικών καρτών αν θέλουμε να έχουμε αφορολόγητο, να το φορολογήσει, με το πρόσχημα της μη μείωσης των συντάξεων.
Και οι πληροφορίες θέλουν ήδη να έχει συσταθεί ειδική ομάδα μελέτης, η οποία εξετάζει το είδος των συναλλαγών στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος «εσωτερικού φόρου Τόμπιν» χωρίς να υπάρξουν υφεσιακές επιπτώσεις.
Πρόκειται για μία βραχυπρόθεσμη διευθέτηση ώστε να καλυφθούν άμεσα οι χρηματοδοτικές ανάγκες. Θα κατατεθεί ως ισχυρό ισοδύναμο εάν η τρόικα απορρίψει την αύξηση εργοδοτικών εισφορών και απαιτήσει μείωση κύριων συντάξεων.
Για να καταλάβετε τι εννοούμε, δείτε το ακόλουθο παράδειγμα:
«Για μια πληρωμή ενοικίου πχ 300 ευρώ, το ειδικό τέλος αυτό θα έφτανε τα 30 λεπτά του ευρώ, που δεν αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για τους συναλλασσόμενους αλλά στο σύνολο της οικονομίας η επιβολή ενός τέτοιου τέλους θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ώστε να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες χωρίς να κοπούν κύριες συντάξεις.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …