Διαπραγματεύσεων συνέχεια....

tsipras7-770x439_c
Για τις Βρυξέλλες αναχωρούν το μεσημέρι οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, που θα αποτελούν μαζί με ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών, την Ελληνική ομάδα της νέας φάσης των διαπραγματεύσεων, όταν ο Γιουνκέρ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν σταμάτησε ούτε λεπτό τις πιέσεις.
Υπό την εντολή του Προέδρου της Κομισιόν, οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σε επίπεδο τεχνικό και επίπεδο, με τους υπουργούς όποτε το κρίνουν απαραίτητο να παρεμβαίνουν, από την ενημέρωση που θα έχουν από τους συνεργάτες τους.
Η Αθήνα φέρεται να προσέρχεται με δυο προτάσεις στο τραπέζι:
- 9μηνη χρηματοδότηση έως τον Μάρτιο του 2016
- Χρηματοδότηση έως το τέλος του 2018
Η πρόταση της κυβέρνησης αφορά σε δημοσιονομικές και διοικητικές παρεμβάσεις, και μάλιστα για το θέμα του ΦΠΑ η κυβέρνηση διατηρεί την απόφαση της για τους τρεις συντελεστές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει τον ενδιάμεσο ΦΠΑ, όχι όμως τον χαμηλό 6,5%, ούτε και τον υψηλό 23%.
Επίσης η κυβέρνηση αρνείται:
-την κατάργηση του ΕΚΑΣ,
-την επίθεση στα εργασιακά με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων καλώντας τους θεσμούς να επιδείξουν πολιτική βούληση.
-την μεταφορά των τιμολογίων των ΔΕΚΟ στο 23%, καθώς η αύξηση για τους καταναλωτές θα ήταν πολύ μεγάλη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …