Διαφωνούν με τους πλειστηριασμούς κατοικιών οι τράπεζες.

katasxesh
Για μία κόμη φορά σε τηλεοπτικές δηλώσεις η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, εξέφρασε την αρνητική θέση των τραπεζών στο μπαράζ κατασχέσεων πρώτων κατοικιών και όχι μόνο, εξέλιξη που δεν είναι συμφέρουσα για την βιώσιμότητά τους, αφού ενδιαφέρονται περισσότερο για την είσπραξη των δανείων, από την απόκτηση κατοικιών.
Σε νεότερη δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας στο ανέφερε πως:
"Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο.
οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα."
Παρόλα αυτά έχουν αποσταλεί τα πρώτα χιλιάδες ειδοποιητήρια στους δανειολήπτες που καθυστερούν να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις, μιλώντας για μία απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχολιάζοντας ότι δεν ήταν αναγκαία τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών.
Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξη τόσο ως προς τα capital controls, τονίζοντας ότι ελπίζει πως θα αρθούν ολοκληρωτικά τα έως το πρώτο εξάμηνο του 2016, όσο και τις καταθέσεις, ότι θα ξεκινήσει η άμεση επιστροφή τους στις Ελληνικές τράπεζες.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεφαλογιάννης για Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια για τον τόπο του

«Μία σαθρή και έωλη κατηγορία, μία άδικη απόφαση τον κρατά παράνομα στις φυλακές» δήλωσε ο …