Ανανέωση εξοπλισμού επιχειρήσεων με...επιδότηση(Προυποθέσεις-Δικαιούχοι)

epidoma

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης από 6.000 έως 80.000 ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού τους καθώς και για την εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, μικρών και τοπικών επιχειρήσεων, ετοιμάζει το Υπουργείο.
Προϋποθέσεις
Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν επενδυτική πρόταση είναι οι ακόλουθες:
• Να δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και να πραγματοποιήσουν επένδυση σε συγκεκριμένη περιφέρεια.
• Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία ή Ετερόρρυθμη Εταιρεία και ΙΚΕ) και ατομικές επιχειρήσεις.
• Να έχουν συσταθεί έως τις 31/12/2013.
• Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση.
• Να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις κατά την έννοια που δίδεται στο Δίκαιο περί Κρατικών Ενισχύσεων.
• Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης.
• Να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λπ.).
• Να υποβάλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.
• Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει στο παρελθόν οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για τον τομέα των μεταφορών) μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης.
Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι φορείς ή δημόσιοι οργανισμοί ή/και οι θυγατρικές τους, καθώς και επιχειρήσεις που εξομοιώνονται με αυτές.
Πληροφορίες:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» http://www.antagonistikotita.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.
E-mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr.

Γραμμή επικοινωνίας: 801 1136 300.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Πτώση 0,43%, στα 165,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Πτώση 0,43%, στα 165,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών Ήπιες πτωτικές τάσεις κατέγραψαν …