Από Τρίτη οι στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών(Δείτε τις ώρες)

treno_diavasi-isopedi

Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 και από ώρα: 12.00’ έως 15.00’, στηρίζοντας παράλληλα και καλύπτοντας τις στάσεις εργασίας που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα Σιδηροδρομικά Σωματεία, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Οι ημερομηνίες είναι:

-Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

-Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

-Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016,

-Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ώρες

α) από 05.00’ έως 08.00’,

β) από 13.00’ έως 16.00’ και

γ) από 21.00’ έως 24.00’ για όλες τις προαναφερόμενες ημέρες.

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σιδηροδρομικά Σωματεία αποφάσισαν τον περαιτέρω συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια:

Στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες, εφαρμόζοντας πρακτικές του παρελθόντος προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της.

Την περαιτέρω απαξίωση του σιδηρόδρομου όπου η μεγάλη έλλειψη προσωπικού καθώς η κατάσταση του τροχαίου υλικού κυρίως, καθιστούν αναπόφευκτο τον περιορισμό του μεταφορικού έργου και επιπροσθέτως ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου μέσω του Γ.Κ.Κ. επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Την υπονόμευση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της Σ.Σ.Ε. από μέρους των Διοικήσεων και του Υπουργείου με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο νέο περιβάλλον που προωθούν χωρίς Σ.Σ.Ε. και την ελάχιστη διασφάλιση που αυτή παρέχει.

Την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η Κυβέρνηση που σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση των ορίων ηλικίας παρατείνει τον εργασιακό βίο από 3-10 έτη αυξάνει τον κίνδυνο ανεργίας και ολοκληρώνει το δόγμα της ύπαρξης της εργασίας και ολοκληρώνουν το δόγμα της παροχής σύνταξης ως προνοιακό επίδομα λαμβάνοντάς το στα βαθιά γεράματα για όσους τα καταφέρουν μετά από πέραν των 40 ετών εργασίας σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις και δυναμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που προαναφέρονται”.

Παράλληλα τους λόγους που ξεκινούν κινητοποιήσεις εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι σιδηροδρομικοί της Αχαίας, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί.

"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, που δεν είναι απλά νέο ασφαλιστικό, αλλά φέρνει επί τις ουσίας την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.

«Συνάδελφοι, -σσες, για εμάς είναι η ζωή μας». Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως θέλουν να προβάλλουν. Είναι η μία πλευρά. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου και τις οικογένειάς του. Περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας των παιδιών μας. «Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ζωή μας».

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως με την τσέπη του

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από την διάψευση των όποιων ελπίδων. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 Το Παράρτημα Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.

Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία την ημέρα που θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή.

Συνάδελφοι από τη στάση μας και την συμμετοχή μας στους Αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ιδιώτες ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ

Με διάταξη του νόμου 5107/2024 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας ιδιωτών ιατρών με …