Δικηγόροι για ασφαλιστικό: 12-14 Ιανουαρίου τριήμερη απεργία

dikastirio_

Νεότερη Ενημέρωση 10 Ιαν 2016 @ 11:30

Την τριήμερη αποχή από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων να συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.
Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας, ενώ η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παράλληλα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Αρχική Ενημέρωση 9 Ιαν 2016 @ 10:13

Προτάσεις ακόμα και για κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, εκτός από την αποχή από τα καθήκοντά τους, κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, με τους συναδέλφους τους στο Αίγιο, να έχουν ήδη αποφασίσει για το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, την συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου .

Εντωμεταξύ εκτάκτως συγκαλείται σήμερα η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της, για να αποφασίσει την κήρυξη αποχής διαρκείας των μελών της από τα καθήκοντα τους, εκδηλώνοντας με τον τρόπο που μπορούν την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται:

"Την πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Βασίλη Αλεξανδρή για αποχή αορίστου διαρκείας των δικηγόρων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό,  εξετάζει το δ.σ του ΔΣΑ.

Κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το δ.σ του ΔΣΑ αποφάσισε ότι:

  1. Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
  2. Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …