ΔΝΤ προς Ελλάδα: Περικοπές στις κύριες συντάξεις ή αύξηση των ορίων

asfalistiko

Μείωση στην κύρια σύνταξη(που η κυβέρνηση λέει ότι δεν το συζητά) ή αύξηση των ετών για την χορήγησή της, ζητά ή μάλλον απαιτεί το ΔΝΤ, που δεν έμεινε ικανοποιημένο από το σχέδιο του ασφαλσιτικού του Γιώργου Κατρούγκαλου, παρά τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος για την αποδοχή του κειμένου του.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, το ΔΝΤ απαιτεί:

-Περικοπές στις κύριες συντάξεις.

-Μείωση της βασικής σύνταξης από τα 384 που ζητά η κυβέρνηση στα 360 ευρώ

-Αύξηση των ετών για τη χορήγηση βασικής σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη, ή  μείωση  της βασικής σύνταξης από τα 384 στα 360 ευρώ.

-Επιπλέον μείωση και μάλιστα άμεσα στο εφάπαξ

Παράλληλα ζητούν συμπληρωματικά στοιχεία για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δηλώνοντας μη ικανοποιημένο από την συνολική "ελλιπέστατη", όπως θεωρούν πρόταση.

Κατηγορηματικά διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών στο 1,5%, θέτοντας ως όριο το 1% για εργοδότες και εργαζόμενους, αν και οι εργοδότες έδωσαν τα χέρια με τον πρωθυπουργό, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναβρασμό κινητοποιήσεων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ερντογάν-Νετανιάχου

Οι εκτιμήσεις αναλυτών για την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ …