Σκυτάλη κινητοποιήσεων στο προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων

asfalistiko1-570
Σύμπλευση για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ, με αφορμή το Ασφαλιστικό, όπου με κοινή και ομόφωνη απόφαση, εξήγγειλαν στάση εργασίας για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Στην ανακοίνωση τοςυ μιλούν για μία κινητοποίηση προειδοποιητικού χαρακτήρα...

"ΠΟΠΚΠ και ΠΟΣΕ ΙΚΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατηρεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των προηγούμενων ετών «στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη, αντεργατική και αντιασφαλιστική εκδοχή της.

Υιοθετώντας αυτούσια την ψευδορητορική των προηγούμενων αλλά τραβώντας πολύ πιο μακριά, με απύθμενη αλαζονεία και θράσος, αναλαμβάνουν δίκην υπεργολάβων και με αντάλλαγμα τη νομή της εξουσίας να φέρουν σε πέρας το αντιδραστικότερο κομμάτι του αρχικού πολιτικού σχεδίου που δεν είναι άλλο από την πλήρη διάλυση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πρόκειται για εγκληματικό σχεδιασμό, απέναντι στην πολυπληθή και περισσότερο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, για την προστασία της οποίας υποτίθεται έχουν βάλει «κόκκινες γραμμές», τους συνταξιούχους, παλαιούς και νέους.
Την προοπτική μιας «βελούδινης» τριχοτόμησης παλαιών και νέων συντάξεων (εθνική σύνταξη – αναλογική σύνταξη – προσωπική διαφορά), δεν μπορούσαν να τη φανταστούν οι δανειστές ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα», επισημαίνουν με νόημα ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ – ΙΚΑ. Εκτιμάται ότι με το προωθούμενο σχέδιο νόμου, ο εγγυητικός ρόλος του κράτους «περιορίζεται δυνητικά στην καταβολή μόνο της βασικής – εθνικής σύνταξης με όλο και πιο αυστηρές βέβαια προϋποθέσεις.
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου, μετατρέπονται «σε εισπρακτικό, διανεμητικό μηχανισμό, ακυρώνοντας ουσιαστικά και καταργώντας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ίδιου του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η συνάφεια της εργασιακής σχέσης, η ουσιαστική συμμετοχή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων σε όλες τις διαδικασίες του δικού τους Ταμείου και η αμφίδρομη σχέση με την γενικότερη διακριτή συνδικαλιστική τους έκφραση και διεκδίκηση δεν ταιριάζουν πλέον με τα ολοκαίνουργια νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά κοστούμια…
Με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ και σε συνδυασμό με την άμεση εφαρμογή της αναλογικής σύνταξης για ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο, μπαίνουν τα θεμέλια για την ντε φάκτο και ντε γιούρε εφαρμογή συστήματος εγγυημένων εισφορών και ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στην κύρια ασφάλιση.
Μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η σύνταξη θα μετατραπεί σε φιλοδώρημα, λίγο μεγαλύτερο απ’ αυτό που θα αποτελεί η επικουρική σύνταξη και το κράτος θα «νίπτει τας χείρας του». Οι «αγώνες» του Δ.Ν.Τ. τώρα δικαιώνονται»…
Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται ένα «διοικητικό, οργανωτικό και λειτουργικό χάος, χωρίς αρχή και τέλος».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …