Παλεύει η κυβέρνηση για τις συντάξεις(VIDEO)

ensima-asfalistiko-syntakseis-sintakseis-620x3202

Στη μάχη της κυβέρνησης για να μην μειωθούν οι συντάξεις, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Mega(το οποίο ήταν επί χρόνια αποκελισμένο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), τονίζοντας:

«Αν τρομάζαμε θα καθόμασταν στο σπίτι, κάποια πράγματα χρειάζονται ερμηνείες. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον λόγο για τον οποίο οι αγρότες είναι στους δρόμους. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τα τελευταία χρόνια, στις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο. Ο λαός εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα κοινωνικό πρόσωπο στη συμφωνία. Το 1,8 δισ. που πρέπει να βγει από το ασφαλιστικό, το ψήφισαν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης καθώς και την ενοποίηση των ταμείων», επισήμανε και εξήγησε ότι «Οποιαδήποτε επιβάρυνση σήμερα, είναι μεγάλο πρόβλημα.

Είχαμε να διαχειριστούμε διαλυμένα ταμεία, ανθρώπους με διαλυμένη εισφοροδοτική ικανότητα και ταυτοχρόνως, μια μνημονιακή δέσμευση. Η προσπάθεια είναι αυτό το 1,8 να μπει με άλλους τρόπους στο ασφαλιστικό και όχι με κόψιμο συντάξεων», ενώ αποκάλυψε ότι προς το παρόν «η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουμε μπει ακόμα σε πολιτική συζήτηση. Ένας τρόπος που κάλυψε το κομμάτι των κύριων συντάξεων, ήταν η κατάργηση των πρόωρων. Όλοι θα επιβαρυνθούμε με έναν τρόπο προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό. Παλεύουμε σκληρά για να μην επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΟΣΑ για Ηνωμένο Βασίλειο: Προβλέπει τη χειρότερη επίδοση

Ο ΟΟΣΑ μειώνει την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 0,4% …