Η δίμηνη αύξηση στην διάρκεια της κοινωφελούς απασχόλησης

OAED1

100.000 ανέργους αφορά η επέκταση σε χρονική διάρκεια των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που από 6μηνα θα γίνουν 8μηνα, με κυβερνητική απόφαση, χωρίς άλλες ουσιαστικές αλλαγές στην κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, από τους δικαιούχους, αφού θα απολύονται μόλις ολοκληρωθεί η θητεία τους.

Αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήψεων με οκτάμηνα, θα ξεκινήσει την άνοιξη, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Συνολικά η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανεργία με τέσσερα προγράμματα μέσα στο 2016, για 150.000 θέσεις εργασίας, κόστους γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα υπάρξουν αυστηρότερα πλαίσια προστασίας των ανέργων-δικαιούχων των θέσεων αυτών, από περιπτώσεις τοποθέτησής τους από δήμους ειδικά, σε άλλες θέσεις από αυτές για τις οποίες θα προσλαμβάνονται, στον απόηχο του ενός θανάτου το 2015 και των πολλαπλών καταγγελιών.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για το Πάσχα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη …