Προ των πυλών οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Δημόσιο

newego_LARGE_t_901_23016491_type12128

Την προσεχή Τρίτη 16 του μηνός θα συνεχιστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την ακρόαση 20 φορέων, η συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Δημόσιο και την Τετάρτη θα τεθεί προς συζήτηση επί των άρθρων, με σκοπό να εισαχθεί αμέσως μετά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος, που όπως αναμένεται θα προχωρήσει σε τριπλή παρέμβαση στην υπάρχουσα εικόνα του νομοσχεδίου, επεσήμανε στην επιτροπή πως "η ιδέα του νομοσχεδίου και η αρχιτεκτονική του αποσκοπούν στο να προχωρήσει μια βαθιά τομή στη Δημόσια Διοίκηση με κριτήριο την αποκομματικοποίηση και την αξιοκρατία."

Οι τρεις αλλαγές, θα είναι:

-Το Μητρώο Στελεχών να εφαρμοστεί γρηγορότερα απ’ ότι προβλέπει το νομοσχέδιο (Ιούνιος του 2018),
-Να ελεγχθούν τα Οργανογράμματα των πολιτικών γραφείων
-Να καθιερωθεί ο Θεσμός του Συνηγόρου του Δημοσίου Υπαλλήλου.

Να τονιστεί πάντως ότι ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι, συμφώνησαν με την άποψη του εισηγητής της ΝΔ, ότι δηλαδή:

"Είναι προσχηματική η διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης για ακομμάτιστο Δημόσιο, τονίζοντας ότι ενώ το νομοσχέδιο προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό, στο μεταξύ καλύπτονται οι επιτελικές θέσεις με κομματικά κριτήρια, ενώ η εφαρμογή του Μητρώου θα αρχίσει από τον Ιούνιο του 2018, «αφού θα έχουν στελεχωθεί όλες οι θέσεις από την κυβέρνηση".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 3Κ/2024. Προσλήψεις στην Τράπεζα Ελλάδος και Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ 3Κ/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 14/01.05.20243Κ/2024 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με …